Post Top Ad

čtvrtek 19. dubna 2018

Dobré rady (budoucím) matkám (by Anna)

Anna se s váma rozhodla podělit o její tipy na to, jak zvládnout život s prvním miminem. Já se pod to můžu podepsat!

Jste těhotná teprve krátce, nebo už balíte kufry do porodnice? Tady máte pár dobrých rad:

  1. Delegujte, odpočívejte a užívejte si to. Pokud čekáte první mládě, je to úplně naposled, kdy se někdo stará jen a pouze o vás. Pokud čekáte druhé, je vám tahle rada k ničemu.
  2. Naučte se s absolutní samozřejmostí používat větu "podle nejnovějších průzkumů je dobré, když....." - univerzálně použitelné na dobře míněné rady zvědavých spolucestujících v tramvaji.
  3. Dělejte si vše podle sebe nebo podle toho, co se vám zdá rozumné. Neexistuje žádná "jediná správná cesta". Vám a vašemu miminku bude vyhovovat něco úplně jiného, než kamarádce. Důležité je si to uvědomit. To neznamená, že se nebudete ptát na radu. Jen se těmi radami nemusíte vždy řídit.
  4. Miminka občas pláčou. Je to prostě fakt. Když brečí, zkontrolujte plenu, zkontrolujte, jestli vám tam třeba nezapadl vlas, který kouše, zkuste nakrmit a houpat. Zkuste i odložit. Pokud nic z toho nepomůže, tak se prostě smiřte s tím, že právě teď mimino pláče a není ve vašich silách s tím nic udělat. Můžete tu být pro miminko a dát mu najevo, že se na vás může vždycky spolehnout, ale hlavně si uvědomte, že to, že miminko pláče, rozhodně neznamená, že byste byla špatná matka. Miminka občas pláčou!
  5. Spokojená máma sice nezaručí spokojené dítě, ale nespokojená máma na sto procent zajistí dítě nespokojené. Dělejte si radost, delegujte úkoly, zapojte tatínka a udělejte si čas jen a pouze pro sebe! Miminko milujete, ale pupeční šňůru vám v nemocnici přestřihli. Pokud chcete být s miminkem, buďte. Pokud se vám ale chce vyrazit na dvě hodiny ven, nestyďte se za to a hlavně se nenechte stigmatizovat, že byste byla špatná. Však on tatínek nebo babička budou za čas s mládětem rádi!
dubna 19, 2018 / by / 0 Comments

Žádné komentáře:

Okomentovat